25 Ekim 2007 Perşembe

Bloga Flash Oyunu Ekleme

Bloga Flash Oyunu Ekleme
Diyelim ki blogunuz var ve Flash oyunlar eklemek istiyorsunuz. Böylece blog ya da günlüğünüz daha ilginç olacaktır. Blogunuza flash animasyon ekleyebilirsiniz. Aşağıda bunun ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

Flash Dosyasını Yükleme
Aşağıda eklenecek Flash dosyasını görüyorsunuz.



Örnekte bir flash saat animasyonu eklenecektir. İlk önce Flash Oyunu ya da dosyayı oluşturup internette bir yere yüklemelisiniz. Eğer ftp gibi bir programla erişebileceğiniz bir site varsa oraya yükleyebilirsiniz. Blogger ya da blogcu resim, youtube videosu eklemenizde kolaylık sağlamakta. Fakat flash dosyalar, güvenlik nedeniyle blogger.com tarafından yükletilmiyor. Flash dosya bir yere yüklendikten sonra gerisi çok kolay. Yukarıdaki saat örneğinde flash dosyası (clock.swf) oyunlarınız altında bir yere yüklendi. (Tam Adresi: http://www.oyunlariniz.com/images/clock.swf).


Artık Flash dosyanız (SWF) hazır. Şimdi blogunuzdan bu swf flash dosyasına link vermeye sıra geldi. Aşağıdaki html kodunu kopyalayarak blogger altında moduna giriniz ve istediğiniz yere bu html kodunu yapıştırınız. İşte bu kadar..

Yapıştırılacak HTML Kodu


<embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.oyunlariniz.com/images/clock.swf" pluginspage=" http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" height="101" width="400"></embed>

Hiç yorum yok: